• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-09-02
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Miamu ser gouda plastry mlekovita 20.00g

    3.   Ogórek 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Jabłko 80.00g

    2.   Śliwki 70.00g

    obiad
    1.   Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%

    2.   Spaghetti bolognese 250.00g składniki: Makaron bezjajeczny Lubella Spagetti 70%, Passata S 15%, Mięso z ud kurczaka ze skórą 15%, Zioła prowansalskie 0%

    3.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-09-03
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,

    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    3.   Rzodkiewka 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Morele 100.00g

    obiad
    1.   Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka

    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    2.   Medaliony z indyka. smażone 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 81%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna

    typ 500 4%

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Tarta marchewka z jabłkiem 2016 80.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 49%, Cukier

    3%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Jogurt wiśniowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    2.   Chrupki kukurydziane nasze tygryski tbm snacks 15.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-09-04
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Kiełbasa krakowska sucha 20.00g

    3.   Pomidor 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    1.   Barszcz czerwony zabielany 2016 250.00g składniki: Burak 60%, Śmietana 18% tłuszczu 14%, Jaja kurze całe 12%,

    Cebula 7%, Pieczarka uprawna świeża 3%,

    Mąka pszenna typ 550 2%, Cukier 2%

    2.   Gulasz z indyka 2016 100.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500

    8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    3.   Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g

    4.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Nektarynka 130.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-09-05
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Szynka guliwer z indyka indykpol 20.00g

    3.   Pomidor 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Śliwki 100.00g

    obiad
    1.   Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    2.   Kotlet mielony z kury smażony iżż 80.00g

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,

    Mąka pszenna typ 500 1%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g

    2.   Ogórek 30.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-09-06
    I śniadanie
    1.   Rogal maślany 60.00g

    2.   Dżem śliwkowy niskosłodzony 15.00g

    3.   Masło extra łaciate 5.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Marchew 80.00g

    2.   Ogórek 60.00g

    obiad
    1.   Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%

    2.   Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy

    uniwersalny 4%, Cukier 3%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Jabłko 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-09-09
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Miamu ser gouda plastry mlekovita 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Nektarynka 130.00g

    obiad
    Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z ryżem 2016 250.00g składniki: Przecier ogórkowy 25%, Ryż biały 12%, Marchew 12%, Pietruszka korzeń 12%, Seler korzeniowy 12%, Masło ekstra 6%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Mąka pszenna typ 500 6%, Cebula 6%, Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole Vita 0%
    Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jabłko 130.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-09-10
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Polędwica sopocka 20.00g
    Rzodkiewka 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Brzoskwinia 130.00g

    obiad
    Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18% tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Eskalopki drobiowe 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, Olej rzepakowy uniwersalny 13%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10%, Mąka pszenna typ 500 8%, Jaja kurze całe 4%
    Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
    Ogórek kwaszony 80.00g
    Woda do picia 200.00g
    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 50.00g
    Ogórek 40.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-09-11
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Szynka guliwer z indyka indykpol 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Morele 100.00g

    obiad
    Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Pulpety mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym 2016 80.00g składniki: Szynka wieprzowa S 38%, Pulpa pomidorowa 25%, Ryż biały 15%, Cebula 6%, Śmietanka kremowa 30% tłuszczu 4%, Mąka pszenna typ 550 3%, Marchew 2%, Pietruszka korzeń 2%, Seler korzeniowy 2%, Czosnek 1%, Pieprz ziołowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z białej kapusty 2016 80.00g składniki: Kapusta biała 75%, Marchew 9%, Jabłko 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 5%, Chrzan 2%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone 97%, Cukier 4%

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-09-12
    I śniadanie
    Parówki drobiowe s 50.00g
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Serek homogenizowany waniliowy s 150.00g
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%
    Filet z kurczaka w sezamie 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 41%, Sezam KRESTO 16%, Mąka kukurydziana S 16%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Jaja kurze całe 10%, Mąka żytnia S 4%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Mizeria z jogurtem 2016 80.00g składniki: Ogórek 85%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 15%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Nektarynka 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-09-13
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta z tuńczyka i jajek 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Jaja kurze całe 71%, Szczypiorek 14%, Śmietana 18% tłuszczu 14%
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Śliwki 100.00g

    obiad
    Kapuśniak ze słodkiej kapusty 2016 250.00g składniki: Pomidor 27%, Kapusta biała 19%, Śmietana 18% tłuszczu 16%, Marchew 10%, Por 8%, Seler korzeniowy 5%, Pietruszka korzeń 4%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna typ 500 3%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%, Cebula 1%
    Kluski na parze bez nadzienia 200.00g
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 50.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-09-02
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Miamu ser gouda plastry mlekovita 20.00g

    3.   Ogórek 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Jabłko 80.00g

    2.   Śliwki 70.00g

    obiad
    1.   Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%

    2.   Spaghetti bolognese 250.00g składniki: Makaron bezjajeczny Lubella Spagetti 70%, Passata S 15%, Mięso z ud kurczaka ze skórą 15%, Zioła prowansalskie 0%

    3.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-09-03
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,

    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    3.   Rzodkiewka 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Morele 100.00g

    obiad
    1.   Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka

    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    2.   Medaliony z indyka. smażone 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 81%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna

    typ 500 4%

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Tarta marchewka z jabłkiem 2016 80.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 49%, Cukier

    3%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Jogurt wiśniowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    2.   Chrupki kukurydziane nasze tygryski tbm snacks 15.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-09-04
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Kiełbasa krakowska sucha 20.00g

    3.   Pomidor 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    1.   Barszcz czerwony zabielany 2016 250.00g składniki: Burak 60%, Śmietana 18% tłuszczu 14%, Jaja kurze całe 12%,

    Cebula 7%, Pieczarka uprawna świeża 3%,

    Mąka pszenna typ 550 2%, Cukier 2%

    2.   Gulasz z indyka 2016 100.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500

    8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    3.   Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g

    4.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Nektarynka 130.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-09-05
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Szynka guliwer z indyka indykpol 20.00g

    3.   Pomidor 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Śliwki 100.00g

    obiad
    1.   Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    2.   Kotlet mielony z kury smażony iżż 80.00g

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,

    Mąka pszenna typ 500 1%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g

    2.   Ogórek 30.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-09-06
    I śniadanie
    1.   Rogal maślany 60.00g

    2.   Dżem śliwkowy niskosłodzony 15.00g

    3.   Masło extra łaciate 5.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Marchew 80.00g

    2.   Ogórek 60.00g

    obiad
    1.   Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%

    2.   Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy

    uniwersalny 4%, Cukier 3%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Jabłko 150.00g