• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-04-08
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Twarożek grani ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem 2016 20.00g składniki: Twarożek domowy grani naturalny Piątnica 76%, Ogórek 15%, Rzodkiewka 8%, Szczypiorek 2%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Zupa koperkowa zabielana 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 16%, Marchew 16%, Ryż biały 14%, Śmietana 18% tłuszczu 9%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Pietruszka korzeń 8%, Seler korzeniowy 8%, Por 8%, Koper ogrodowy 8%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Makaron z mięsem, szynką i pomidorami 2016 (dekadowy3) 250.00g składniki: Makaron Kokardki Lubella Farfale 24%, Pomidor 24%, Wieprzowina łopatka 18%, Szynka wiejska 18%, Cebula 12%, Czosnek 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Oregano suszone 0%, Bazylia suszona 0%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-04-09
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Kiełbasa krakowska sucha morliny 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Twarożek domowy grani naturalny piątnica 125.00g

    obiad
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%
    Gulasz z indyka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500 8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Kasza jęczmienna wiejska cenos 120.00g
    Ogórek kwaszony 80.00g
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jabłko 150.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-04-10
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 80.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%
    Medaliony z indyka smażone iżż 80.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 80.00g składniki: Marchew 95%, Cukier 5%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 50.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-04-11
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Szynka morliny 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Marchew 100.00g

    obiad
    Barszcz czerwony zabielany 2016 250.00g składniki: Burak 60%, Śmietana 18% tłuszczu 14%, Jaja kurze całe 12%, Cebula 7%, Pieczarka uprawna świeża 3%, Mąka pszenna typ 550 2%, Cukier 2%
    Kluski na parze bez nadzienia 200.00g
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 50.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-04-12
    I śniadanie
    Rogal maślany 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Dżem wiśniowy niskosłodzony 15.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Mandarynki 100.00g

    obiad
    Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone 97%, Cukier 4%

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-04-15
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda s 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%

    obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Marchew 36%, Pietruszka korzeń 36%, Śmietana 18% tłuszczu 11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%, Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%, Mąka pszenna typ 500 2%, Masło ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%
    Ryż z jabłkami 2016 250.00g składniki: Jabłko 51%, Ryż biały 20%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 14%, Cukier 11%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Cynamon mielony 2%, Bułka tarta 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-04-16
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Polędwica sopocka 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 250.00g

    II śniadanie
    1. Jabłko 150.00g

    obiad
    Zupa ziemniaczana 250.00g
    Nuggetsy z piersi kurczaka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Tarta marchewka z jabłkiem 2016 80.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 49%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 40.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-04-17
    I śniadanie
    Parówki drobiowe s 60.00g
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Mandarynki 100.00g

    obiad
    Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18% tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Potrawka z kurczaka 2016 80.00g składniki: Kurczak tuszka 66%, Marchew 11%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, Pietruszka korzeń 5%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Mąka pszenna typ 500 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Kasza pęczak jęczmienny 150.00g
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-04-18
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Ogórek 60.00g
    Marchew 80.00g

    obiad
    Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%, Mąka pszenna typ 500 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jabłko 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-04-19
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 80.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 41%, Ogórek kwaszony 20%, Marchew 16%, Pietruszka korzeń 8%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 4%, Śmietana 18% tłuszczu 4%, Seler korzeniowy 2%, Cebula 2%, Por 1%, Koper ogrodowy 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Kotlet z selera 2016 80.00g składniki: Seler korzeniowy 57%, Bułki pszenne zwykłe 19%, Olej rzepakowy uniwersalny 14%, Jaja kurze całe 9%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Sos pomidorowy z passatą 2016 40.00g składniki: Passata S 64%, Olej rzepakowy uniwersalny 11%, Cebula 7%, Marchew 7%, Seler naciowy 7%, Czosnek 3%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Bazylia suszona 0%, Oregano suszone 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem 2016 80.00g składniki: Kapusta pekińska 73%, Jabłko 19%, Olej rzepakowy uniwersalny 5%, Jaja kurze całe 2%, Musztarda 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g