• Jadłospis
    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-02-19
    I śniadanie
    1. Chleb pszenno-żytni 60.00g
    2. Serek śmietankowy z cebulą
    i szczypiorkiem łaciaty
    20.00g
    3. Pomidor 20.00g
    4. Herbata owocowa bez cukru

    II śniadanie
    1. J o g u r t n a t u r a l n y z mu s em
    owo c owym b e z c u k r u 1 5 0 g .

    Obiad
    1. Zupa pomidorowa z makaronem 2016
    250.00g składniki: Marchew 36%, Pietruszka
    korzeń 36%, Śmietana 18% tłuszczu 11%,
    Koncentrat pomidorowy 30% 5%, Cebula 4%,
    Makaron dwujajeczny 4%, Mąka pszenna typ
    500 2%, Masło ekstra 2%, Cukier 1%,
    Pietruszka liście 1%
    2. Ryż z musem jabłkowym i jogurtem
    naturalnym 2016 (dekadowy poprawiony1)
    250.00g składniki: Ryż biały 44%, Mus
    jabłkowy tradycyjny 2016 33%, Jogurt
    naturalny 2% tłuszczu 22%
    3. Woda do picia 200.00g

    Podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-02-20
    I śniadanie
    1. Chleb pszenno-żytni 60.00g
    2. Szynka litewska morliny 20.00g
    3. Ogórek 20.00g
    4. Herbata owocowa bez cukru

    II śniadanie
    1. Mandarynki 100.00g

    Obiad

    1. Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z
    ryżem 2016 250.00g składniki: Przecier
    ogórkowy 25%, Ryż biały 12%, Marchew 12%,
    Pietruszka korzeń 12%, Seler korzeniowy
    12%, Masło ekstra 6%, Śmietana 18%
    tłuszczu 6%, Mąka pszenna typ 500 6%,
    Cebula 6%, Sól spożywcza dietetyczna
    niskosodowa O’Sole Vita 0%
    2. Kotlet mielony z kury. smażony 2016
    70.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko
    spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy
    uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%,
    Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
    3. Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016
    150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%,
    Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    4. Buraki gotowane doprawiane 2016
    70.00g składniki: Burak 94%, Olej
    rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%, Mąka
    pszenna typ 500 1%
    5. Woda do picia 200.00g

    Podwieczorek
    1. Jogurt naturalny z musem
    owocowym bez cukru 150g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-02-21
    I śniadanie
    1. Parówki drobiowe s 50.00g
    2. Chleb pszenno-żytni 60.00g
    3. Masło extra łaciate 5.00g
    4. Herbata owocowa bez cukru

    II śniadanie
    1. J o g u r t  n a t u r a l n y z m u s e m  b e z c u k r u 1 5 0 g .

    Obiad
    1. Zupa krem z pieczonych warzyw 2016
    250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki
    średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z
    ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy
    5%, Cebula 4%, Por 3%
    2. Gołąbki siekane 2016 70.00g składniki:
    Kapusta biała 49%, Mięso gulaszowe z indyka
    20%, Wieprzowina łopatka 20%, Koncentrat
    pomidorowy 30% 5%, Mąka pszenna typ 500
    3%, Bułka tarta 2%, Jaja kurze całe 1%,
    Pieprz czarny MIELONY 0%
    3. Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016
    150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%,
    Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    4. Woda do picia 200.00g

    Podwieczorek
    1. Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    2. Ogórek 30.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-02-22
    I śniadanie
    1. Chleb pszenno-żytni 120.00g
    2. Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1)
    20.00g składniki: Białka jaja kurzego
    93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu
    5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny
    MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona
    SŁODKA 0%3. Ogórek 20.00g
    4. Herbata owocowa bez cukru

    II śniadanie
    1. Jabłko 70.00g
    2. Banan 80.00g

    Obiad
    1. Żurek z ziemniakami 2016 250.00g
    składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek
    ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka
    korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko
    spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud
    kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18%
    tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek
    suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    2. Gulasz z indyka 2016 70.00g składniki: Mięso
    z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%,
    Mąka pszenna typ 500 8%, Papryka czerwona
    mielona SŁODKA 0%
    3. Kasza jęczmienna wiejska cenos
    150.00g
    4. Ogórek kwaszony 60.00g
    5. Woda do picia 200.00g

    Podwieczorek
    1. Kiwi 100.00g
    2. Chrupki kukurydziane 15.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-02-23
    I śniadanie

    1. Rogal maślany 60.00g
    2. Masło extra łaciate 5.00g
    3. Powidła śliwkowe 15.00g
    4. Herbata owocowa bez cukru

    II śniadanie
    1. Marchew 70.00g
    2. Ogórek 60.00g

    Obiad
    1. Zupa kalafiorowa 2016 250.00g składniki:
    Kalafior 25%, Ziemniaki średnio 25%, Marchew
    13%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Pietruszka
    korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 6%,
    Masło ekstra 6%, Mąka pszenna typ 500 4%,
    Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole
    Vita 0%

    2. Kotlety ziemniaczane 2016 70.00g
    składniki: Ziemniaki średnio 76%, Olej
    rzepakowy uniwersalny 7%, Jaja kurze
    całe 5%, Mąka pszenna typ 500 5%,
    Cebula 5%, Bułka tarta 2%
    3. Sos serowo-warzywny do makaronu 2016
    50.00g składniki: Marchew 35%, Ser topiony
    edamski 29%, Brokuły 24%, Cebula 12%
    4. Surówka z marchewki 2016 70.00g
    składniki: Marchew 95%, Cukier 5%
    5. Woda do picia 200.00g

    Podwieczorek

    1. Jabłko 130.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-02-26
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta z tuńczyka i jajek 2016 20.00g składniki: Jaja kurze całe 45%, Tuńczyk w oleju 36%, Szczypiorek 9%, Śmietana 18% tłuszczu 9%
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Mandarynki 100.00g

    obiad
    Krupnik z kaszy jęczmiennej 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Masło ekstra 2%
    Makaron z mięsem, szynką i pomidorami 2016 (dekadowy3) 250.00g składniki: Makaron Kokardki Lubella Farfale 24%, Pomidor 24%, Wieprzowina łopatka 18%, Szynka wiejska 18%, Cebula 12%, Czosnek 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Oregano suszone 0%, Bazylia suszona 0%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone 97%, Cukier 3%

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-02-27
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Polędwica sopocka 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 70.00g

    Banan 80.00g

    obiad
    Barszcz czerwony zabielany 2016 250.00g składniki: Burak 60%, Śmietana 18% tłuszczu 14%, Jaja kurze całe 12%, Cebula 7%, Pieczarka uprawna świeża 3%, Mąka pszenna typ 550 2%, Cukier 2%
    Potrawka z kurczaka 2016 80.00g składniki: Kurczak tuszka 66%, Marchew 11%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, Pietruszka korzeń 5%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Mąka pszenna typ 500 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Ryż na sypko. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ryż biały 96%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe ze słonecznikiem kupiec 40.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-02-28
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta twarogowa z rzodkiewkami 2016 20.00g składniki: Ser twarogowy chudy 60%, Rzodkiewka 18%, Szczypiorek 12%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10%
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone 97%, Cukier 3%
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%
    Nuggetsy z piersi kurczaka 2016 70.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 70.00g składniki: Marchew 95%, Cukier 5%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jabłko 130.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-02-29
    I śniadanie
    Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
    Chleb pszenno-żytni 20.00g
    Ogórek kwaszony 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Marchew 100.00g
    Ogórek 30.00g

    obiad
    Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Eskalopki drobiowe 2016 70.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, Olej rzepakowy uniwersalny 13%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10%, Mąka pszenna typ 500 8%, Jaja kurze całe 4%
    Kasza gryczana na sypko. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Kasza gryczana 96%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 70.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%, Mąka pszenna typ 500 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-03-01
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Kiwi 100.00g

    obiad
    Zupa krem porowo-ziemniaczany 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 29%, Marchew 21%, Por 21%, Seler korzeniowy 10%, Pietruszka korzeń 10%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 8%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Dorsz filety panierowane smażone iżż 70.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty kwaszonej 2016 70.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Gruszka 130.00g