• Jadłospis

    29.05. – 2.06.

    Poniedziałek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z pastą rybną (m, r), pomidor, herbata (*dieta bezmleczna: chleb z kiełbasą szynkową)

    Drugie śniadanie: warzywa do chrupania

    Obiad: zupa pomidorowa z ryżem zabielana (s, m), makaron z twarogiem (g, m), kompot (*dieta bezmleczna: zupa pomidorowa nie zabielana, makaron z musem owocowym, dieta bezglutenowa: makaron bezglutenowy)

    Podwieczorek: banan

    Wtorek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z szynka konserwową, pomidor, herbata

    Drugie śniadanie: kiwi

    Obiad: zupa krem ziemniaczano – porowa (s), potrawka z kurczaka z warzywami (g), kasza pęczak (g), sałatka z ogórków kiszonych, kompot (*dieta bezglutenowa: potrawka bezglutenowa, kasza gryczana)

    Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami (m) (*dieta bezmleczna: owoc)

    Środa

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z polędwicą sopocką, ogórek, herbata

    Drugie śniadanie: śliwka

    Obiad: zupa ogórkowa z ryżem zabielana (s, m), rumsztyk drobiowy (g, j), ziemniaki, buraczki, kompot (*dieta bezmleczna: zupa ogórkowa nie zabielana, dieta bezglutenowa, bez jajek: rumsztyk bezglutenowy, bez jajek)

    Podwieczorek: ciasto drożdżowe z owocami (m, j, g) (*dieta bezglutenowa, bez jajek, bezmleczna: wafle ryżowe z dżemem)

    Czwartek

    Śniadanie: chleb pszenno – żytni (g) z serkiem fromage z ziołami prowansalskimi (m), pomidor, herbata (*dieta bezmleczna: chleb z szynką luksusową)

    Drugie śniadanie: koktajl truskawkowy (m) (*dieta bezmleczna: mus owocowy)

    Obiad: rosół z makaronem (s, g), (g), filet z kurczaka w sezamie (g, j), ziemniaki, surówka z marchewki, kompot (*dieta bezglutenowa: rosół z makaronem bezglutenowym, filet z kurczaka soute, dieta bez jajek: filet z kurczaka soute)

    Podwieczorek: jabłko, ciasteczka Be-be (g, j) (*dieta bezglutenowa, bez jajek: chrupki kukurydziane)

    Piątek

    Śniadanie: chleb (g) z pastą jajeczną (j), ogórek, herbata (*dieta bez jajek: chleb z dżemem)

    Drugie śniadanie: talerz owoców

    Obiad: żurek z ziemniakami (s, g), filet rybny panierowany (j, g, r), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot (*dieta bezglutenowa: zupa marchewkowa, filet rybny z pary, dieta bez jajek: filet rybny z pary)

    Podwieczorek: cynamonka (g, j, m) (*dieta bezmleczna, bez jajek, bezglutenowa: banan)

    Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:

    m – mleko i jego pochodne

    s – seler

    g – gluten

    j – jajko

  • Jadłospis

    5.06. – 9.06.

    Poniedziałek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z serkiem fromage (m), pomidor, herbata (*dieta bezmleczna: chleb z szynką beskidzką)

    Drugie śniadanie: koktajl z owoców leśnych (m) (*dieta bezmleczna: mus owocowy)

    Obiad: zupa koperkowa z ryżem zabielana (s, m), makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym (g), kompot (*dieta bezmleczna: zupa koperkowa nie zabielana, dieta bezglutenowa: makaron bezglutenowy z pulpecikami w sosie pomidorowym)

    Podwieczorek: jabłko, biszkopty (g, j) (*dieta bez jajek, bezglutenowa: chrupki kukurydziane)

    Wtorek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z kiełbaską krakowską suchą, ogórek, herbata

    Drugie śniadanie: mandarynka

    Obiad: zupa toskańska z makaronem zabielana (s, m, g), nuggetsy z kurczaka (g, j), ziemniaki, buraczki, kompot (*dieta bezmleczna: zupa toskańska nie zabielana, dieta bezglutenowa, bez jajek: filet z kurczaka soute)

    Podwieczorek: drożdżówka (m, j, g) (*dieta bezglutenowa, bezmleczna, bez jajek: banan)

    Środa

    Śniadanie: kiełbaska na ciepło, chleb wiejski (g) z masłem (m), pomidor, herbata

    Drugie śniadanie: kiwi

    Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (s, m), eskalopki drobiowe w sosie (g), kasza jęczmienna (g), sałatka z ogórków kiszonych, kompot (*dieta bezmleczna: barszcz czerwony nie zabielany, dieta bezglutenowa: eskalopki w sosie bezglutenowym, kasza gryczana)

    Podwieczorek: jogurt naturalny (m) (*dieta bezmleczna: gruszka)

    Piątek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z żółtym serem (m), pomidor, herbata (*dieta bezmleczna: chleb z pastą z ciecierzycy)

    Drugie śniadanie: warzywa do chrupania

    Obiad: kapuśniak z młodej kapusty (s), buchty na parze z koktajlem (g, j, m), kompot (*dieta bezglutenowa, bez jajek: kopytka z koktajlem, dieta bezmleczna: kopytka z musem owocowym

    Podwieczorek: banan

    Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:

    m – mleko i jego pochodne

    s – seler

    g – gluten

    j – jajko

  • Jadłospis

    12.06. – 16.06.

    Poniedziałek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z twarożkiem z rzodkiewką (m), ogórek, herbata (*dieta bezmleczna: chleb z szynką gotowaną)

    Drugie śniadanie: nektaryna/ brzoskwinia

    Obiad: krupnik (s, g), ryż z jabłkami prażonymi i cynamonem, kompot (*dieta bezglutenowa: krupnik z kaszy gryczanej)

    Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami (m) (*dieta bezmleczna: banan)

    Wtorek

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z szynka bartnika, pomidor, herbata

    Drugie śniadanie: talerz owoców

    Obiad: rosół z makaronem (s, g), pulpecik w sosie Napoli (g), ziemniaki, marchewka tarta z jabłkiem, kompot (*dieta bezglutenowa: rosół z makaronem bezglutenowym, pulpecik w sosie Napoli bezglutenowym)

    Podwieczorek: drożdżówka (m, j, g) (*dieta bezglutenowa, bezmleczna, bez jajek: wafle ryżowe z dżemem)

    Środa

    Śniadanie: chleb wiejski (g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (j), pomidor, herbata (*dieta bez jajek: chleb z kiełbasą szynkową)

    Drugie śniadanie: serek homogenizowany (m) (*dieta bezmleczna: owoc)

    Obiad: żurek (s, g), gulasz drobiowy (g), kasza pęczak (g), sałatka z ogórków kiszonych, kompot (*dieta bezglutenowa: zupa marchewkowa, gulasz bezglutenowy, kasza gryczana)

    Podwieczorek: arbuz

    Czwartek

    Śniadanie: chleb pszenno – żytni (g) z szynką polędwicową, ogórek, herbata

    Drugie śniadanie: warzywa do chrupania

    Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (s, m), medalion drobiowy (g, j), ziemniaki, buraczki, kompot (*dieta bezmleczna: zupa kalafiorowa nie zabielana, dieta bezglutenowa, bez jajek: filet drobiowy soute)

    Podwieczorek: jabłko, biszkopty (g, j) (*dieta bezglutenowa, bez jajek: chrupki kukurydziane)

    Piątek

    Śniadanie: rogalik (g) z dżemem, herbata

    Drugie śniadanie: morela

    Obiad: zupa krem z soczewicy (s), filet rybny panierowany (j, g, r), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot (*dieta bezglutenowa, bez jajek: filet rybny z pary)

    Podwieczorek: banan

    Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:

    m – mleko i jego pochodne

    s – seler

    g – gluten

    j – jajko