• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-06-10
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda warmia 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Ogórek 60.00g
    Marchew 80.00g

    obiad
    Zupa grysikowa z wkładką mięsną 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 18%, Marchew 18%, Kasza manna 18%, Wieprzowina łopatka 18%, Pietruszka korzeń 9%, Seler korzeniowy 9%, Por 9%, Pietruszka liście 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-06-11
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Koktajl owocowy na jogurcie 2016 150.00g składniki: Jogurt naturalny 2% tłuszczu 65%, Owoc S 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią Kotanyi 0%

    obiad
    Zupa koperkowa z ryżem bez glutenu 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 17%, Marchew 17%, Ryż biały 16%, Śmietana 18% tłuszczu 10%, Pietruszka korzeń 9%, Seler korzeniowy 9%, Por 9%, Koper ogrodowy 9%, Mąka ryżowa S 5%
    Nugetsy z piersi kurczaka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchwi i jabłek 2016 80.00g składniki: Marchew 68%, Jabłko 29%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek

    1. Nektarynka 150.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-06-12
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Szynka guliwer z indyka indykpol 20.00g
    Rzodkiewka 20.00g

    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Jabłko 150.00g

    obiad
    Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Gołąbki siekane 2016 80.00g składniki: Kapusta biała 49%, Mięso gulaszowe z indyka 20%, Wieprzowina łopatka 20%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%, Mąka pszenna typ 500 3%, Bułka tarta 2%, Jaja kurze całe 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Sos pomidorowy z pasatą 2016 50.00g składniki: Passata S 64%, Olej rzepakowy uniwersalny 11%, Cebula 7%, Marchew 7%, Seler naciowy 7%, Czosnek 3%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Bazylia suszona 0%, Oregano suszone 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 50.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-06-13
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Morele 100.00g

    obiad
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%
    Eskalopki drobiowe 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, Olej rzepakowy uniwersalny 13%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10%, Mąka pszenna typ 500 8%, Jaja kurze całe 4%
    Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%, Mąka pszenna typ 500 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek

    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone 97%, Cukier 3%

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-06-14
    I śniadanie
    Rogal maślany 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Dżem truskawkowy niskosłodzony 15.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Serek homogenizowany owocowy 125.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Marchew 36%, Pietruszka korzeń 36%, Śmietana 18% tłuszczu 11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%, Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%, Mąka pszenna typ 500 2%, Masło ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%
    Kotlet jajeczno-jaglany 2016 80.00g składniki: Kasza jaglana 53%, Jaja kurze całe 23%, Kajzerki 11%, Olej rzepakowy uniwersalny 11%, Bułka tarta 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Mizeria z jogurtem 2016 80.00g składniki: Ogórek 85%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 15%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Brzoskwinia 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-07-22
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda warmia 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata czarna bez cukru 2016 200.00g składniki: Woda wodociągowa 100%, Herbata SAGA czarna w torebkach 0%

    II śniadanie
    Jabłko 150.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka
    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    Łazanki 2016 250.00g składniki:
    Kapusta biała 23%, Kapusta kwaszona 23%, Wieprzowina szynka surowa 23%, Makaron bezjajeczny 15%, Cebula 8%, Kiełbasa krakowska sucha 8%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Brzoskwinia 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-07-23
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Polędwica z piersi kurczaka 20.00g
    Rzodkiewka 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Morele 100.00g

    obiad
    Zupa zacierkowa 2016 250.00g składniki: Marchew 30%, Kurczak tuszka 29%, Zacierka jajeczna 17%, Pietruszka
    korzeń 16%, Seler korzeniowy 3%, Cebula

    3%, Por 2%, Koper ogrodowy 1%

    Nugetsy z piersi kurczaka 2016 70.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 80.00g
    składniki: Marchew 95%, Cukier 5%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki:
    Truskawki mrożone 97%, Cukier 4%

    Dzień: 3 – Środa, 2024-07-24
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem 2016 20.00g składniki: Serek wiejski KRASNYSTAW 78%, Rzodkiewka 10%, Ogórek 10%,
    Szczypiorek 2%

    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Kapuśniak ze słodkiej kapusty 2016 250.00g składniki: Pomidor 27%, Kapusta biała 19%, Śmietana 18% tłuszczu 16%,
    Marchew 10%, Por 8%, Seler korzeniowy

    5%, Pietruszka korzeń 4%, Masło ekstra

    4%, Mąka pszenna typ 500 3%, Cukier

    1%, Pietruszka liście 1%, Cebula 1%

    Potrawka z kurczaka 2016 100.00g składniki: Kurczak tuszka 66%, Marchew 11%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, Pietruszka korzeń 5%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Mąka pszenna typ 500
    2%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Ryż na sypko. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ryż biały 96%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Nektarynka 150.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-07-25
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Ogórek 70.00g
    Marchew 70.00g

    obiad
    Barszcz biały na maśle 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 46%, Barszcz biały ZAKWAS 18%, Marchew 9%,
    Śmietana 18% tłuszczu 9%, Pietruszka

    korzeń 5%, Seler korzeniowy 5%, Por 5%,

    Masło ekstra 2%, Majeranek suszony 0%,

    Czosnek 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Naleśniki z serem białym i musem jabłkowym bezglutenowe 2016 200.00g składniki: Mleko spożywcze 3.2% tłuszczu 39%, Mąka bezglutenowa S 21%, Ser twarogowy półtłusty 16%, Jabłko 10%, Jaja kurze całe 5%, Cukier 5%, Olej
    rzepakowy uniwersalny 4%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Arbuz 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-07-26
    I śniadanie
    Rogal maślany 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Powidła śliwkowe 15.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Śliwki 100.00g

    obiad
    Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Kotlet rybny w panierce sezamowej bez laktozy 2016 80.00g składniki: Miruna 63%, Bułka tarta 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Alpro Soya oryginalny napój sojowy 6%, Mąka pszenna typ 500 5%, Sezam KRESTO 5%, Jaja kurze całe 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy
    uniwersalny 4%, Cukier 3%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g