
-
-
Jadłospis
Dzień: 1 – Poniedziałek, 2025-05-19
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Ser żółty gouda warmia 20.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Marchew 70.00g
Ogórek 60.00gobiad
Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka
korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%,
Cukier 3%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Jabłko 130.00g
Dzień: 2 – Wtorek, 2025-05-20
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Szynka z piersi kurczaka 20.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%obiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami bez glutenu 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18%
tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka ryżowa S 2%,Masło ekstra 1%, Cytryna 1%, Koper
ogrodowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
Gulasz z indyka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500 8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
Surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym 2016 (dekadowy2) 80.00g składniki: Papryka czerwona 24%, Papryka zielona 24%, Ogórek 24%, Pomidor 14%,
Cebula 10%, Pietruszka liście 2%, Cukier 2%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
Ogórek 30.00gDzień: 3 – Środa, 2025-05-21
I śniadanie
Rogal maślany 60.00g
Masło extra łaciate 5.00g
Dżem truskawkowy niskosłodzony 15.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Jabłko 70.00g
Banan 70.00gobiad
Zupa koperkowa zabielana 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 16%, Marchew 16%, Ryż biały
14%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%,Śmietana 18% tłuszczu 9%, Pietruszka
korzeń 8%, Por 8%, Koper ogrodowy 8%, Seler korzeniowy 8%, Mąka pszenna typ 500 5%
Udko z kurczaka duszone 2016 80.00g składniki: Mięso z ud kurczaka ze skórą 98%, Czosnek 1%, Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole Vita 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%, Papryka czerwona mielona OSTRA 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka z marchewki 2016 80.00g
składniki: Marchew 95%, Cukier 5%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00gDzień: 4 – Czwartek, 2025-05-22
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 100.00gobiad
Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny
MIELONY 1%Pulpety mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym 2016 80.00g składniki: Szynka wieprzowa S 38%, Pulpa pomidorowa 25%, Ryż biały 15%, Cebula
6%, Śmietanka kremowa 30% tłuszczu4%, Mąka pszenna typ 550 3%, Seler
korzeniowy 2%, Pietruszka korzeń 2%,
Marchew 2%, Czosnek 1%, Pieprz czarny
MIELONY 0%, Pieprz ziołowy 0%
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka z kapusty białej 2016 80.00g
składniki: Kapusta biała 85%, Cebula 12%,Olej słonecznikowy 4%
Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Banan 150.00gDzień: 5 – Piątek, 2025-05-23
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Jogurt naturalny z ziarnami zbóż danone 125.00gobiad
Zupa krem z pieczonych warzyw 2016 250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy 5%, Cebula 4%, Por 3%
Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy
uniwersalny 4%, Cukier 3%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Gruszka 150.00g -