• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2025-05-19
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda warmia 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Marchew 70.00g
    Ogórek 60.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka
    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%,
    Cukier 3%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek

    Jabłko 130.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2025-05-20
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Szynka z piersi kurczaka 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami bez glutenu 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18%
    tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka ryżowa S 2%,

    Masło ekstra 1%, Cytryna 1%, Koper

    ogrodowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Gulasz z indyka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500 8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
    Surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym 2016 (dekadowy2) 80.00g składniki: Papryka czerwona 24%, Papryka zielona 24%, Ogórek 24%, Pomidor 14%,
    Cebula 10%, Pietruszka liście 2%, Cukier 2%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2025-05-21
    I śniadanie
    Rogal maślany 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Dżem truskawkowy niskosłodzony 15.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 70.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Zupa koperkowa zabielana 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 16%, Marchew 16%, Ryż biały
    14%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%,

    Śmietana 18% tłuszczu 9%, Pietruszka

    korzeń 8%, Por 8%, Koper ogrodowy 8%, Seler korzeniowy 8%, Mąka pszenna typ 500 5%

    Udko z kurczaka duszone 2016 80.00g składniki: Mięso z ud kurczaka ze skórą 98%, Czosnek 1%, Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole Vita 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%, Papryka czerwona mielona OSTRA 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 80.00g
    składniki: Marchew 95%, Cukier 5%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2025-05-22
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 100.00g

    obiad
    Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny
    MIELONY 1%

    Pulpety mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym 2016 80.00g składniki: Szynka wieprzowa S 38%, Pulpa pomidorowa 25%, Ryż biały 15%, Cebula
    6%, Śmietanka kremowa 30% tłuszczu

    4%, Mąka pszenna typ 550 3%, Seler

    korzeniowy 2%, Pietruszka korzeń 2%,

    Marchew 2%, Czosnek 1%, Pieprz czarny

    MIELONY 0%, Pieprz ziołowy 0%

    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty białej 2016 80.00g
    składniki: Kapusta biała 85%, Cebula 12%,

    Olej słonecznikowy 4%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2025-05-23
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jogurt naturalny z ziarnami zbóż danone 125.00g

    obiad
    Zupa krem z pieczonych warzyw 2016 250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy 5%, Cebula 4%, Por 3%
    Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy
    uniwersalny 4%, Cukier 3%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Gruszka 150.00g