• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2025-03-10
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda warmia 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Ogórek 70.00g
    Marchew 70.00g

    obiad
    Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%
    Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%,
    Cukier 3%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2025-03-11
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Szynka delikatesowa z kurczaka 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 150.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Pietruszka korzeń 36%, Marchew 36%, Śmietana 18% tłuszczu
    11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%,

    Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%,

    Mąka pszenna typ 500 2%, Masło

    ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%

    Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
    Mąka pszenna typ 500 1%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 20.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2025-03-12
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    Rzodkiewka 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Owsianka gruszkowa 2016 100.00g składniki: Mleko spożywcze 3.2% tłuszczu 55%, Gruszka 16%, Woda
    wodociągowa 11%, Płatki owsiane 10%,

    Czarne jagody 4%, Rodzynki suszone 3%

    obiad
    Zupa krem z pieczonych warzyw 2016 250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy 5%, Cebula 4%, Por 3%
    Medaliony z indyka. smażone 2016 60.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 81%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna
    typ 500 4%

    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka colesław 80.00g składniki: Kapusta biała 67%, Marchew 13%, Cebula
    7%, Majonez Kielecki 4%, Śmietana

    18% tłuszczu 4%, Cukier 2%, Ocet

    jabłkowym 6% 2%, Sól biała 0%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Gruszka 150.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2025-03-13
    I śniadanie
    Parówki z kurczaka 50.00g
    Chleb wiejski 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Mandarynki 100.00g

    obiad
    Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami bez glutenu 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18%
    tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka ryżowa S 2%,

    Masło ekstra 1%, Cytryna 1%, Koper

    ogrodowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Potrawka z kurczaka 100.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 66%, Marchew 9%, Śmietana 18% tłuszczu
    6%, Seler korzeniowy 5%, Por 5%, Pietruszka korzeń 5%, Mąka pszenna typ 500 3%, Pietruszka liście 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    Ryż na sypko. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ryż biały 96%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt bananowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2025-03-14
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasztet warzywny 2016 20.00g składniki: Marchew 39%, Seler korzeniowy 26%, Pietruszka korzeń 13%,
    Cebula 11%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Jaja kurze całe 4%

    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%
    Dorsz kotlet mielony smażony iżż 80.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 80.00g
    składniki: Marchew 95%, Cukier 5%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jabłko 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2025-03-17
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda warmia 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 150.00g

    obiad
    Zupa koperkowa z ryżem bez glutenu 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 17%, Marchew 17%, Ryż biały
    16%, Śmietana 18% tłuszczu 10%, Pietruszka korzeń 9%, Seler korzeniowy 9%, Por 9%, Koper ogrodowy 9%, Mąka

    ryżowa S 5%

    Spaghetti bolognese 250.00g składniki: Makaron bezjajeczny Lubella Spagetti 70%, Passata S 15%, Mięso z ud kurczaka ze skórą 15%, Zioła prowansalskie 0%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2025-03-18
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
    Rzodkiewka 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Barszcz biały 2016 250.00g składniki:
    Marchew 27%, Ziemniaki średnio 26%, Pietruszka korzeń 14%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Mąka żytnia S 5%, Płatki owsiane 5%, Seler korzeniowy 4%,

    Cebula 3%, Por 2%, Czosnek 2%, Majeranek

    suszony 1%, Śmietana 18% tłuszczu 1%, Pieprz czarny MIELONY 1%

    Eskalopki drobiowe 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, Olej rzepakowy uniwersalny 13%,
    Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10%, Mąka pszenna typ 500 8%, Jaja kurze całe 4%

    Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
    Surówka z marchwi i jabłek 2016 80.00g składniki: Marchew 68%, Jabłko 29%, Cukier
    3%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Gruszka 150.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2025-03-19
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 20.00g
    Pasta z tuńczyka i jajek 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Jaja kurze całe 71%, Szczypiorek 14%,
    Śmietana 18% tłuszczu 14%

    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 80.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Zupa z soczewicy czerwonej z zacierką 2016 250.00g składniki: Soczewica czerwona nasiona suche 35%, Marchew 18%, Zacierka jajeczna 14%, Pietruszka korzeń 9%, Seler korzeniowy 9%, Por 9%, Masło ekstra 7%
    Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
    Mąka pszenna typ 500 1%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2025-03-20
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Szynka wiejska 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Owsianka gruszkowa 2016 100.00g składniki: Mleko spożywcze 3.2% tłuszczu 55%, Gruszka 16%, Woda
    wodociągowa 11%, Płatki owsiane 10%,

    Czarne jagody 4%, Rodzynki suszone 3%

    obiad
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka
    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    Nugetsy z piersi kurczaka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym 2016 (dekadowy2) 80.00g składniki: Papryka czerwona 24%, Papryka zielona 24%, Ogórek 24%, Pomidor 14%,
    Cebula 10%, Pietruszka liście 2%, Cukier 2%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jabłko 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2025-03-21
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Marchew 70.00g
    Ogórek 70.00g

    obiad
    Zupa jarzynowa bezmleczna 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 42%, Kalafior 12%, Pomidor 12%, Marchew 10%,
    Fasola szparagowa 6%, Kapusta biała 4%,

    Por 4%, Seler korzeniowy 4%, Pietruszka

    korzeń 3%, Mąka pszenna typ 500 1%,

    Pietruszka liście 1%

    Naleśniki z serem białym i musem jabłkowym bezglutenowe 2016 250.00g składniki: Mleko spożywcze 3.2% tłuszczu 39%, Mąka bezglutenowa S 21%, Ser twarogowy półtłusty 16%, Jabłko 10%, Jaja kurze całe 5%, Cukier 5%, Olej
    rzepakowy uniwersalny 4%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g