-
-
Jadłospis
Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-12-16
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Ser gouda tłusty 20.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%obiad
Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową bezmleczna 2016 250.00g składniki: Passata S 24%, Marchew 20%, Pietruszka korzeń 13%, Pietruszka korzeń 13%, Por 13%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Alpro napój ryżowy o smaku naturalnym 8%
Łazanki 2016 250.00g składniki:
Kapusta biała 23%, Kapusta kwaszona 23%, Wieprzowina szynka surowa 23%, Makaron bezjajeczny 15%, Cebula 8%, Kiełbasa krakowska sucha 8%, Pieprz czarny MIELONY 0%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Jabłko 150.00gDzień: 2 – Wtorek, 2024-12-17
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Kiełbasa szynkowa z kurczaka 20.00g
Ogórek 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Kiwi 100.00gobiad
Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
Mąka pszenna typ 500 1%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
Ogórek 40.00gDzień: 3 – Środa, 2024-12-18
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Marchew 70.00g
Ogórek 60.00gobiad
Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka
korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18%tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
Eskalopki drobiowe 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, Olej rzepakowy uniwersalny 13%,
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10%, Mąka pszenna typ 500 8%, Jaja kurze całe 4%Kasza jęczmienna wiejska cenos 120.00g
Ogórek kwaszony 80.00g
Woda do picia 200.00gpodwieczorek
Banan 150.00gDzień: 4 – Czwartek, 2024-12-19
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Szynka beskidzka z kurczaka light konspol 20.00g
Rzodkiewka 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Banan 80.00g
Jabłko 70.00gobiad
Zupa kalafiorowa 2016 250.00g składniki: Kalafior 25%, Ziemniaki średnio 25%, Marchew 13%, Śmietana 18%
tłuszczu 8%, Pietruszka korzeń 6%, Por6%, Seler korzeniowy 6%, Masło ekstra
6%, Mąka pszenna typ 500 4%, Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole Vita 0%
Medaliony z indyka. smażone 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 81%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna
typ 500 4%Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka colesław 80.00g składniki: Kapusta biała 67%, Marchew 13%, Cebula
7%, Majonez Kielecki 4%, Śmietana18% tłuszczu 4%, Cukier 2%, Ocet
jabłkowym 6% 2%, Sól biała 0%
Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g
Dzień: 5 – Piątek, 2024-12-20
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Pasta twarogowa z rzodkiewkami 2016 20.00g składniki: Ser twarogowy chudy 60%, Rzodkiewka 18%, Szczypiorek
12%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10%Ogórek 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Mandarynki 100.00gobiad
Barszcz czerwony czysty 2016 200.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 40%, Włoszczyzna krojona w paski mrożona 40%, Buraki suszone S 12%, Czosnek 2%, Ocet jabłkowym 6% 2%, Ziele angielskie CAŁE
1%, Liść laurowy 1%, Pieprz czarnyMIELONY 1%, Majeranek suszony 1%
Pierogi z kapustą i grzybami mrożone receptura własna 50.00g
Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Kapusta zasmażana 2016 80.00g składniki: Kapusta biała 39%, Kapusta kwaszona 39%, Cebula 9%, Mąka pszenna
typ 500 7%, Olej rzepakowy uniwersalny4%, Koper ogrodowy 1%, Kminek mielony
0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Piernik z bakaliami 50.00g -