• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-10-07
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser gouda tłusty 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 60.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%
    Makaron z indykiem w sosie śmietanowo – brokułowym 250.00g [składniki: makaron 50gbrokuły 30gśmietana 10g]
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-10-08
    I śniadanie
    Parówki drobiowe s 50.00g
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Śliwki 100.00g

    obiad
    Zupa zacierkowa 2016 250.00g składniki: Marchew 30%, Kurczak tuszka 29%, Zacierka jajeczna 17%, Pietruszka korzeń 16%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Koper ogrodowy 1%
    Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%, Mąka pszenna typ 500 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-10-09
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta twarogowa z rzodkiewkami 2016 20.00g składniki: Ser twarogowy chudy 60%, Rzodkiewka 18%, Szczypiorek 12%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Zupa krem porowo-ziemniaczany 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 29%, Marchew 21%, Por 21%, Seler korzeniowy 10%, Pietruszka korzeń 10%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 8%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym iżż 100.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Gruszka 150.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-10-10
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Szynka morliny 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Serek homogenizowany waniliowy s 125.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem iżż 250.00g
    Filet z kurczaka w sezamie 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 41%, Sezam KRESTO 16%, Mąka kukurydziana S 16%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Jaja kurze całe 10%, Mąka żytnia S 4%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 80.00g składniki: Marchew 95%, Cukier 5%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jabłko 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-10-11
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa owoce leśne saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Gruszka 130.00g

    obiad
    Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18% tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Kluski na parze bez nadzienia 200.00g
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 50.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-10-14
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Serek śmietankowy z cebulą i szczypiorkiem łaciaty 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Marchew 80.00g
    Ogórek 70.00g

    obiad
    Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka
    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    Łazanki 2016 250.00g składniki:
    Kapusta biała 23%, Kapusta kwaszona 23%, Wieprzowina szynka surowa 23%, Makaron bezjajeczny 15%, Cebula 8%, Kiełbasa krakowska sucha 8%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jabłko 130.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-10-15
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Śliwki 80.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Zupa krem z pieczonych warzyw 2016 250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy 5%, Cebula 4%, Por 3%
    Eskalopki drobiowe 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 65%, Olej rzepakowy uniwersalny 13%,
    Mleko spożywcze 2% tłuszczu 10%, Mąka pszenna typ 500 8%, Jaja kurze całe 4%

    Kasza jęczmienna wiejska cenos 120.00g
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
    Mąka pszenna typ 500 1%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-10-16
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Serek homogenizowany waniliowy s 125.00g

    obiad
    Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny
    MIELONY 1%

    Nugetsy z piersi kurczaka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka colesław 80.00g składniki: Kapusta biała 67%, Marchew 13%, Cebula
    7%, Majonez Kielecki 4%, Śmietana

    18% tłuszczu 4%, Cukier 2%, Ocet

    jabłkowym 6% 2%, Sól biała 0%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Gruszka 130.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-10-17
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Szynka guliwer z indyka indykpol 20.00g
    Rzodkiewka 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Śliwki 130.00g

    obiad
    Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami bez glutenu 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18%
    tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka ryżowa S 2%,

    Cytryna 1%, Masło ekstra 1%, Koper

    ogrodowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Potrawka z kurczaka 2016 100.00g składniki: Kurczak tuszka 66%, Marchew 11%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, Pietruszka korzeń 5%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Mąka pszenna typ 500
    2%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Ryż na sypko. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ryż biały 96%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 30.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-10-18
    I śniadanie
    Chleb wiejski 60.00g
    Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
    Ogórek kwaszony 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    Kapuśniak ze słodkiej kapusty na mrożonych jarzynach 2016 250.00g składniki: Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 76%, Ziemniaki średnio 10%, Kapusta biała 10%, Koncentrat pomidorowy 30% 2%, Śmietanka kremowa 30%
    tłuszczu 1%, Koper ogrodowy 0%

    Kotlet rybny w panierce sezamowej bez laktozy 2016 80.00g składniki: Miruna 63%, Bułka tarta 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Alpro Soya oryginalny napój sojowy 6%, Mąka pszenna typ 500 5%, Sezam KRESTO 5%, Jaja kurze całe 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z marchewki 2016 80.00g
    składniki: Marchew 95%, Cukier 5%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-09-02
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Miamu ser gouda plastry mlekovita 20.00g

    3.   Ogórek 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Jabłko 80.00g

    2.   Śliwki 70.00g

    obiad
    1.   Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%

    2.   Spaghetti bolognese 250.00g składniki: Makaron bezjajeczny Lubella Spagetti 70%, Passata S 15%, Mięso z ud kurczaka ze skórą 15%, Zioła prowansalskie 0%

    3.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-09-03
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,

    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    3.   Rzodkiewka 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Morele 100.00g

    obiad
    1.   Zupa pomidorowa z ryżem i passatą pomidorową 2016 250.00g składniki: Marchew 33%, Passata S 25%, Pietruszka

    korzeń 16%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Mięso z piersi indyka. bez skóry 8%, Seler korzeniowy 4%, Cebula 3%, Por 2%

    2.   Medaliony z indyka. smażone 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 81%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna

    typ 500 4%

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Tarta marchewka z jabłkiem 2016 80.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 49%, Cukier

    3%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Jogurt wiśniowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    2.   Chrupki kukurydziane nasze tygryski tbm snacks 15.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-09-04
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Kiełbasa krakowska sucha 20.00g

    3.   Pomidor 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%

    obiad
    1.   Barszcz czerwony zabielany 2016 250.00g składniki: Burak 60%, Śmietana 18% tłuszczu 14%, Jaja kurze całe 12%,

    Cebula 7%, Pieczarka uprawna świeża 3%,

    Mąka pszenna typ 550 2%, Cukier 2%

    2.   Gulasz z indyka 2016 100.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500

    8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    3.   Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g

    4.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Nektarynka 130.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-09-05
    I śniadanie
    1.   Chleb pszenno-żytni 60.00g

    2.   Szynka guliwer z indyka indykpol 20.00g

    3.   Pomidor 20.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Śliwki 100.00g

    obiad
    1.   Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    2.   Kotlet mielony z kury smażony iżż 80.00g

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,

    Mąka pszenna typ 500 1%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g

    2.   Ogórek 30.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-09-06
    I śniadanie
    1.   Rogal maślany 60.00g

    2.   Dżem śliwkowy niskosłodzony 15.00g

    3.   Masło extra łaciate 5.00g

    4.   Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1.   Marchew 80.00g

    2.   Ogórek 60.00g

    obiad
    1.   Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%

    2.   Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g

    3.   Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%

    4.   Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy

    uniwersalny 4%, Cukier 3%

    5.   Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1.   Jabłko 150.00g