• Jadłospis

    Dzień: 1 Poniedziałek, 2025-06-16

    I śniadanie

    II śniadanie

    obiad

    podwieczorek

    1. Chleb pszenno-żytni 60.00g
    2. Ser żółty gouda warmia 20.00g
    3. Pomidor 20.00g
    4. Herbata owocowa malina saga 200.00g
    1. Marchew 70.00g
    2. Ogórek 60.00g
    1. Krupnik z kaszy jęczmiennej zabielany 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 28%, Śmietana 18% tłuszczu 24%, Włoszczyzna krojona w paski mrożona 21%, Kasza jęczmienna pęczak 17%,

    Mąka pszenna typ 500 7%, Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole Vita 1%, Pieprz czarny MIELONY 1%, Liść laurowy 1%, Ziele angielskie CAŁE 1%

    1. Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%,

    Cukier 3%

    1. Woda do picia 200.00g
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 2 Wtorek, 2025-06-17

    I śniadanie

    II śniadanie

    obiad

    podwieczorek

    1. Chleb wiejski 60.00g
    2. Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
    3. Ogórek 20.00g
    4. Herbata owocowa malina saga 200.00g
    1. Jabłko 70.00g
    2. Brzoskwinia 70.00g
    1. Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Pietruszka korzeń 36%, Marchew 36%, Śmietana 18% tłuszczu

    11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%,

    Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%,

    Mąka pszenna typ 500 2%, Masło

    ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%

    1. Klopsiki drobiowe gotowane w sosie koperkowym 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 66%, Bułki pszenne zwykłe 18%, Jaja kurze całe 4%, Cebula 4%, Mąka pszenna typ 500 4%, Skrobia ziemniaczana 2%, Koper

    ogrodowy 2%

    1. Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    2. Woda do picia 250.00g
    1. Wafle ryżowe naturalne sonko 30.00g
    2. Ogórek 40.00g

    Dzień: 3 Środa, 2025-06-18

    I śniadanie

    II śniadanie

    obiad

    podwieczorek

    1. Rogal maślany 60.00g
    2. Masło extra łaciate 5.00g
    3. Dżem wiśniowy niskosłodzony 15.00g
    4. Herbata owocowa malina saga 200.00g
    1. Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 100.00g
    1. Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka

    korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18%

    tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    1. Gulasz z indyka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500 8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    2. Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
    3. Ogórek kwaszony 80.00g
    4. Woda do picia 200.00g
    1. Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 4 Piątek, 2025-06-20

    I śniadanie

    II śniadanie

    obiad

    podwieczorek

    1. Chleb pszenno-żytni 60.00g
    2. Serek topiony śmietankowy w trójkącikach hochland 20.00g
    3. Ogórek 20.00g
    4. Herbata owocowa malina saga 200.00g
    1. Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%
    1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%
    2. Paluszki rybne panierowane 80.00g
    3. Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    4. Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy

    uniwersalny 4%, Cukier 3%

    1. Woda do picia 200.00g
    1. Arbuz 150.00g