
-
-
Jadłospis
Dzień: 1 – Poniedziałek, 2025-06-16
I śniadanie
II śniadanie
obiad
podwieczorek
- Chleb pszenno-żytni 60.00g
- Ser żółty gouda warmia 20.00g
- Pomidor 20.00g
- Herbata owocowa malina saga 200.00g
- Marchew 70.00g
- Ogórek 60.00g
- Krupnik z kaszy jęczmiennej zabielany 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 28%, Śmietana 18% tłuszczu 24%, Włoszczyzna krojona w paski mrożona 21%, Kasza jęczmienna pęczak 17%,
Mąka pszenna typ 500 7%, Sól spożywcza dietetyczna niskosodowa O’Sole Vita 1%, Pieprz czarny MIELONY 1%, Liść laurowy 1%, Ziele angielskie CAŁE 1%
- Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%,
Cukier 3%
- Woda do picia 200.00g
- Banan 150.00g
Dzień: 2 – Wtorek, 2025-06-17
I śniadanie
II śniadanie
obiad
podwieczorek
- Chleb wiejski 60.00g
- Kiełbasa krakowska sucha 20.00g
- Ogórek 20.00g
- Herbata owocowa malina saga 200.00g
- Jabłko 70.00g
- Brzoskwinia 70.00g
-
Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Pietruszka korzeń 36%, Marchew 36%, Śmietana 18% tłuszczu
11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%,
Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%,
Mąka pszenna typ 500 2%, Masło
ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%
- Klopsiki drobiowe gotowane w sosie koperkowym 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 66%, Bułki pszenne zwykłe 18%, Jaja kurze całe 4%, Cebula 4%, Mąka pszenna typ 500 4%, Skrobia ziemniaczana 2%, Koper
ogrodowy 2%
- Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
- Woda do picia 250.00g
- Wafle ryżowe naturalne sonko 30.00g
- Ogórek 40.00g
Dzień: 3 – Środa, 2025-06-18
I śniadanie
II śniadanie
obiad
podwieczorek
- Rogal maślany 60.00g
- Masło extra łaciate 5.00g
- Dżem wiśniowy niskosłodzony 15.00g
- Herbata owocowa malina saga 200.00g
- Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 100.00g
- Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka
korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18%
tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
- Gulasz z indyka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 77%, Cebula 15%, Mąka pszenna typ 500 8%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
- Kasza jęczmienna wiejska cenos 150.00g
- Ogórek kwaszony 80.00g
- Woda do picia 200.00g
- Jogurt morelowy 1.5% tłuszczu 150.00g
Dzień: 4 – Piątek, 2025-06-20
I śniadanie
II śniadanie
obiad
podwieczorek
- Chleb pszenno-żytni 60.00g
- Serek topiony śmietankowy w trójkącikach hochland 20.00g
- Ogórek 20.00g
- Herbata owocowa malina saga 200.00g
- Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%
- Paluszki rybne panierowane 80.00g
- Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
- Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy
uniwersalny 4%, Cukier 3%
- Woda do picia 200.00g
- Arbuz 150.00g
-