
-
Jadłospis
Dzień: 1 – Poniedziałek, 2025-03-10
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Ser żółty gouda warmia 20.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Ogórek 70.00g
Marchew 70.00gobiad
Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%
Makaron z białym serem 2016 (dekadowy1) 250.00g składniki: Ser twarogowy chudy 48%, Makaron bezjajeczny 37%, Masło ekstra 13%,
Cukier 3%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Banan 150.00gDzień: 2 – Wtorek, 2025-03-11
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Szynka delikatesowa z kurczaka 20.00g
Ogórek 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 150.00gobiad
Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Pietruszka korzeń 36%, Marchew 36%, Śmietana 18% tłuszczu
11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%,Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%,
Mąka pszenna typ 500 2%, Masło
ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%
Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
Mąka pszenna typ 500 1%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
Ogórek 20.00gDzień: 3 – Środa, 2025-03-12
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%Rzodkiewka 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Owsianka gruszkowa 2016 100.00g składniki: Mleko spożywcze 3.2% tłuszczu 55%, Gruszka 16%, Woda
wodociągowa 11%, Płatki owsiane 10%,Czarne jagody 4%, Rodzynki suszone 3%
obiad
Zupa krem z pieczonych warzyw 2016 250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy 5%, Cebula 4%, Por 3%
Medaliony z indyka. smażone 2016 60.00g składniki: Mięso z piersi indyka. bez skóry 81%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Masło ekstra 4%, Mąka pszenna
typ 500 4%Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka colesław 80.00g składniki: Kapusta biała 67%, Marchew 13%, Cebula
7%, Majonez Kielecki 4%, Śmietana18% tłuszczu 4%, Cukier 2%, Ocet
jabłkowym 6% 2%, Sól biała 0%
Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Gruszka 150.00gDzień: 4 – Czwartek, 2025-03-13
I śniadanie
Parówki z kurczaka 50.00g
Chleb wiejski 60.00g
Masło extra łaciate 5.00g
Ogórek 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Mandarynki 100.00gobiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami bez glutenu 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Burak 20%, Marchew 9%, Śmietana 18%
tłuszczu 6%, Por 3%, Mąka ryżowa S 2%,Masło ekstra 1%, Cytryna 1%, Koper
ogrodowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
Potrawka z kurczaka 100.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 66%, Marchew 9%, Śmietana 18% tłuszczu
6%, Seler korzeniowy 5%, Por 5%, Pietruszka korzeń 5%, Mąka pszenna typ 500 3%, Pietruszka liście 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%Ryż na sypko. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ryż biały 96%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%
Woda do picia 200.00gpodwieczorek
Jogurt bananowy 1.5% tłuszczu 150.00gDzień: 5 – Piątek, 2025-03-14
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Pasztet warzywny 2016 20.00g składniki: Marchew 39%, Seler korzeniowy 26%, Pietruszka korzeń 13%,
Cebula 11%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Jaja kurze całe 4%Ogórek 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Kalafior mrożony 43%, Ziemniaki średnio 29%, Włoszczyzna mrożona paski HORTEX 22%, Śmietana 18% tłuszczu 6%, Masło ekstra 1%
Dorsz kotlet mielony smażony iżż 80.00g
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka z marchewki 2016 80.00g
składniki: Marchew 95%, Cukier 5%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Jabłko 150.00g -
Jadłospis
Dzień: 1 – Wtorek, 2025-04-22
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Pasztet drobiowy podlaski drosed 20.00g
Ogórek kwaszony 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Sok tłoczony z jabłek i truskawek salsabil europe sp z o.o. 100.00gobiad
Zupa zacierkowa 2016 250.00g składniki: Marchew 30%, Kurczak tuszka 29%, Zacierka jajeczna 17%, Pietruszka
korzeń 16%, Seler korzeniowy 3%, Cebula3%, Por 2%, Koper ogrodowy 1%
Ryż z jabłkami 2016 250.00g składniki: Jabłko 51%, Ryż biały 20%, Mleko
spożywcze 2% tłuszczu 14%, Cukier11%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%,
Cynamon mielony 2%, Bułka tarta 1%
Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Jogurt wiśniowy 1.5% tłuszczu 150.00gDzień: 2 – Środa, 2025-04-23
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Parówki drobiowe s 50.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Jabłko 70.00g
Gruszka 60.00gobiad
Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Pietruszka korzeń 36%, Marchew 36%, Śmietana 18% tłuszczu
11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%,Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%,
Mąka pszenna typ 500 2%, Masło
ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%
Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
Mąka pszenna typ 500 1%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
Ogórek 40.00gDzień: 3 – Czwartek, 2025-04-24
I śniadanie
Chleb wiejski 60.00g
Ser żółty gouda warmia 20.00g
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%, Cukier z prawdziwą wanilią S 0%obiad
Zupa koperkowa z ryżem bez glutenu 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 17%, Marchew 17%, Ryż biały
16%, Śmietana 18% tłuszczu 10%, Pietruszka korzeń 9%, Seler korzeniowy 9%, Por 9%, Koper ogrodowy 9%, Mąkaryżowa S 5%
Nugetsy z piersi kurczaka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Marchewka. gotowana. zasmażana 2016 80.00g składniki: Marchew 93%, Olej rzepakowy uniwersalny 5%, Mąka pszenna typ 500 2%
Woda do picia 200.00gpodwieczorek
Jabłko 130.00gDzień: 4 – Piątek, 2025-04-25
I śniadanie
Chleb pszenno-żytni 60.00g
Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
Pomidor 20.00g
Herbata owocowa malina saga 200.00gII śniadanie
Marchew 60.00g
Ogórek 70.00gobiad
Zupa krem z pieczonych warzyw 2016 250.00g składniki: Marchew 37%, Ziemniaki średnio 23%, Pietruszka korzeń 19%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 9%, Seler korzeniowy 5%, Cebula 4%, Por 3%
Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g
Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
Surówka z kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 64%, Jabłko 21%, Cebula 8%, Olej rzepakowy
uniwersalny 4%, Cukier 3%Woda do picia 200.00g
podwieczorek
Banan 150.00g -