• Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-04-15
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Ser żółty gouda s 20.00g
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 150.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%

    obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Marchew 36%, Pietruszka korzeń 36%, Śmietana 18% tłuszczu 11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%, Cebula 4%, Makaron dwujajeczny 4%, Mąka pszenna typ 500 2%, Masło ekstra 2%, Cukier 1%, Pietruszka liście 1%
    Ryż z jabłkami 2016 250.00g składniki: Jabłko 51%, Ryż biały 20%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 14%, Cukier 11%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Cynamon mielony 2%, Bułka tarta 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-04-16
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Polędwica sopocka 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 250.00g

    II śniadanie
    1. Jabłko 150.00g

    obiad
    Zupa ziemniaczana 250.00g
    Nuggetsy z piersi kurczaka 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 68%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Bułka tarta 9%, Jaja kurze całe 6%, Mąka pszenna typ 500 5%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Tarta marchewka z jabłkiem 2016 80.00g składniki: Marchew 49%, Jabłko 49%, Cukier 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Wafle ryżowe naturalne sonko 40.00g
    Ogórek 40.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-04-17
    I śniadanie
    Parówki drobiowe s 60.00g
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    1. Mandarynki 100.00g

    obiad
    Żurek z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 34%, Żurek ZAKWAS 24%, Marchew 13%, Pietruszka korzeń 7%, Seler korzeniowy 7%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 5%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 5%, Śmietana 18% tłuszczu 2%, Por 2%, Czosnek 1%, Majeranek suszony 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Potrawka z kurczaka 2016 80.00g składniki: Kurczak tuszka 66%, Marchew 11%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, Pietruszka korzeń 5%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Mąka pszenna typ 500 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Kasza pęczak jęczmienny 150.00g
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125.00g
    Mus truskawkowy 2016 25.00g składniki: Truskawki mrożone

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-04-18
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%, Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Ogórek 60.00g
    Marchew 80.00g

    obiad
    Rosół z makaronem 2016 250.00g składniki: Kurczak tuszka 33%, Marchew 26%, Makaron dwujajeczny 20%, Pietruszka korzeń 13%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Kotlet mielony z kury. smażony 2016 80.00g składniki: Kura tuszka 70%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 9%, Olej rzepakowy uniwersalny 8%, Bułki pszenne zwykłe 7%, Bułka tarta 3%, Żółtka jaja kurzego 2%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%, Mąka pszenna typ 500 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Jabłko 150.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-04-19
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasztet z soczewicy i marchwi 2016 20.00g składniki: Soczewica zielona, nasiona suche 52%, Marchew 26%, Jaja kurze całe 10%, Bułki pszenne zwykłe 10%, Pieprz czarny MIELONY 2%
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 80.00g
    Banan 70.00g

    obiad
    Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z ziemniakami 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 41%, Ogórek kwaszony 20%, Marchew 16%, Pietruszka korzeń 8%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 4%, Śmietana 18% tłuszczu 4%, Seler korzeniowy 2%, Cebula 2%, Por 1%, Koper ogrodowy 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Kotlet z selera 2016 80.00g składniki: Seler korzeniowy 57%, Bułki pszenne zwykłe 19%, Olej rzepakowy uniwersalny 14%, Jaja kurze całe 9%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Sos pomidorowy z passatą 2016 40.00g składniki: Passata S 64%, Olej rzepakowy uniwersalny 11%, Cebula 7%, Marchew 7%, Seler naciowy 7%, Czosnek 3%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Bazylia suszona 0%, Oregano suszone 0%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem 2016 80.00g składniki: Kapusta pekińska 73%, Jabłko 19%, Olej rzepakowy uniwersalny 5%, Jaja kurze całe 2%, Musztarda 1%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    1. Banan 150.00g

  • Jadłospis

    Dzień: 1 – Poniedziałek, 2024-04-22
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasztet drobiowy podlaski drosed 20.00g
    Ogórek kwaszony 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Jabłko 80.00g
    Mandarynki 70.00g

    obiad
    Krupnik z kaszy jęczmiennej bezmleczny 2016 250.00g składniki: Ziemniaki średnio 58%, Marchew 14%, Kasza jęczmienna pęczak 9%, Pietruszka korzeń 6%, Por 6%, Seler korzeniowy 3%, Pietruszka liście 3%, Napój ryżowy naturalny 2%
    Makaron z indykiem w sosie śmietanowo – brokułowym 250.00g [składniki: makaron 50gbrokuły 30gśmietana 10g]
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jogurt naturalny 1.5% tłuszczu 150.00g

    Dzień: 2 – Wtorek, 2024-04-23
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Kiełbasa szynkowa z indyka 20.00g
    Ogórek 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Mandarynki 100.00g

    obiad
    Zupa wielowarzywna 2016 250.00g składniki: Ziemniaki późne 22%, Kapusta biała 17%, Wieprzowina łopatka 11%, Marchew 11%, Porcja rosołowa z kurczaka 11%, Pietruszka korzeń 6%, Seler
    korzeniowy 6%, Por 6%, Śmietana 18%

    tłuszczu 4%, Mleko spożywcze 2%

    tłuszczu 4%, Czosnek 1%, Pieprz czarny

    MIELONY 0%, Ziele angielskie MIELONE 0%

    Pulpety mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym 2016 80.00g składniki: Szynka wieprzowa S 38%, Pulpa pomidorowa 25%, Ryż biały 15%, Cebula
    6%, Śmietanka kremowa 30% tłuszczu

    4%, Mąka pszenna typ 550 3%, Marchew

    2%, Pietruszka korzeń 2%, Seler

    korzeniowy 2%, Czosnek 1%, Pieprz

    ziołowy 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%

    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Ogórek kwaszony 80.00g
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g

    Dzień: 3 – Środa, 2024-04-24
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    Pasta jajeczna 2016 (dekadowy1) 20.00g składniki: Białka jaja kurzego 93%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5%,
    Szczypiorek 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Papryka czerwona mielona SŁODKA 0%

    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 125.00g składniki: Kefir 2% tłuszczu 65%, Truskawki 33%, Cukier 2%,

    obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem 2016 250.00g składniki: Marchew 36%, Pietruszka korzeń 36%, Śmietana 18% tłuszczu 11%, Koncentrat pomidorowy 30% 5%, Cebula 4%, Makaron
    dwujajeczny 4%, Mąka pszenna typ 500

    2%, Masło ekstra 2%, Cukier 1%,

    Pietruszka liście 1%

    Filet z kurczaka w sezamie 2016 80.00g składniki: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 41%, Sezam KRESTO 16%, Mąka kukurydziana S 16%, Olej rzepakowy uniwersalny 12%, Jaja kurze całe 10%, Mąka żytnia S 4%, Pieprz czarny MIELONY 1%
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Buraki gotowane doprawiane 2016 80.00g składniki: Burak 94%, Olej rzepakowy uniwersalny 4%, Cukier 1%,
    Mąka pszenna typ 500 1%

    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Gruszka 150.00g

    Dzień: 4 – Czwartek, 2024-04-25
    I śniadanie
    Chleb pszenno-żytni 60.00g
    #ser żółty gouda mlekoma 20.00g [składniki: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna , stabilizator ( chlorek wapnia) ]
    Pomidor 20.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Serek homogenizowany waniliowy s 125.00g

    obiad
    Zupa koperkowa z ryżem bez glutenu 2016 250.00g składniki: Porcja rosołowa z kurczaka 17%, Marchew 17%, Ryż biały
    16%, Śmietana 18% tłuszczu 10%, Pietruszka korzeń 9%, Seler korzeniowy 9%, Por 9%, Koper ogrodowy 9%, Mąka

    ryżowa S 5%

    Bigos 2016 100.00g składniki: Kapusta
    kwaszona 48%, Wieprzowina łopatka 19%,

    Kiełbasa zwyczajna 19%, Cebula 6%,

    Koncentrat pomidorowy 30% 4%, Olej

    rzepakowy uniwersalny 3%, Czosnek 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Kminek cały 0%, Ziele angielskie CAŁE 0%, Liść laurowy 0%

    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Jabłko 130.00g

    Dzień: 5 – Piątek, 2024-04-26
    I śniadanie
    Bułki i rogale maślane 60.00g
    Powidła śliwkowe 15.00g
    Masło extra łaciate 5.00g
    Herbata owocowa malina saga 200.00g

    II śniadanie
    Ogórek 60.00g
    Marchew 80.00g

    obiad
    Zupa krem z ciecierzycy 2016 250.00g składniki: Marchew 39%, Ciecierzyca 24%, Pietruszka korzeń 20%, Mięso z ud kurczaka bez skóry 10%, Seler korzeniowy 2%, Por 2%, Cebula 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
    Dorsz filety panierowane smażone iżż 80.00g
    Ziemniaki. z tłuszczem roślinnym 2016 150.00g składniki: Ziemniaki średnio 97%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%
    Surówka z młodej kapusty kwaszonej 2016 80.00g składniki: Kapusta kwaszona 52%, Jabłko 17%, Marchew 17%, Cebula czerwona 7%, Olej rzepakowy uniwersalny 3%, Cukier 2%
    Woda do picia 200.00g

    podwieczorek
    Banan 150.00g